EN

Pera Müzesi’nden Yeni Bir Konser Serisi Güncel Müziğin Güçlü Kadın Sesleri “Bir Arada”

-Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, güncel müzik sahnesinin güçlü kadın seslerini yeni konser serisi “Bir Arada” ile dinleyicilerle buluşturuyor. 29 Eylül – 29 Aralık tarihleri arasında her ayın son cuması Pera Café’de gerçekleşecek konserlere katılan dinleyiciler, “Uzun Cuma” kapsamında Pera Müzesi’ndeki sergileri ücretsiz gezebilecek.

Pera Müzesi’nin yeni konser serisi “Bir Arada”, sonbahar boyunca her ayın son Cuma günü Pera Café’de müzikseverleri ağırlayacak. Müzik kariyerinde dikkat çeken isimleri İstanbullu dinleyicilerle buluşturmak üzere düzenlenen “Bir Arada” konserleri; kendi müziğinin peşinde, hikâyesini anlatmak isteyen genç kadınları destekleyen bir müzik ve teknoloji girişimi olan Beats By Girlz Türkiye iş birliğinde gerçekleşiyor.

29 Eylül’de caz sanatçısı, besteci ve eğitmen Ceren Temel ve konuk müzisyen Bîdar ile başlayan konser serisi; 27 Ekim’de Türk Müziği, Fransız Şansonları, Trap, Hyperpop, Synthpop, Dark Wave ve Trip Hop’tan ilham alan Tuğçe Şenoğul ile konuk sanatçı Yasemin Mori’yi dinleyicilerle buluşturacak. Konser serisinde 24 Kasım’da Selin Sümbültepe sahne alırken konserin konuk sanatçısı Lara Di Lara dinleyicilerin karşısında olacak.  29 Aralık’ta düzenlenecek yıl sonu konserinde “Bir Arada” sahnesinde Dilan Balkay yer alırken, genç vokalist Billur Battal konsere konuk sanatçı olarak katılacak.

Müziğin ritmine kapılmak isteyen herkes, bir arada, ayakta… 27 Ekim, 19:30 Tuğçe Şenoğul / Konuk: Yasemin Mori Türk Müziği, Fransız Şansonları, Trap, Hyperpop, Synthpop, Dark Wave ve Trip Hop’tan ilham alan şarkıcı, besteci ve yapımcı Tuğçe Şenoğul; sahnesine, şarkılarıyla insan doğasına dair sıradışı hikâyeler anlatan Yasemin Mori’yi konuk ediyor.


24 Kasım, 19:30 Selin Sümbültepe / Konuk: Lara Di Lara Tarzlar arasında gezinen şarkıcı, söz yazarı ve besteci Selin Sümbültepe, öykülerin ön plana çıktığı sahnesiyle “Bir Arada” konserlerinde. Müzikal olarak kabuk değiştirmeyi ilke edinen multi-enstrümantalist sanatçının sahnesine, alternatif müzikte kendine has yorumuyla ön plana çıkan Lara Di Lara konuk oluyor.

29 Aralık, 19:30 Dilan Balkay / Konuk: Billur Battal “Bir Arada”nın yıl sonu konserinde, multi-enstrümantalist, şarkıcı ve şarkı yazarı Dilan Balkay sahne alıyor. Dokuz yaşından bu yana trompet çalan ve Türkiye’de pek çok önemli sanatçının sahnesinde yer alan Balkay’ın konserine, müzikal kariyerine koristlikle başlayan, alternatif müzik sahnesinin genç vokallerinden Billur Battal konuk oluyor.


Pera Café’de ayakta gerçekleşecek “Bir Arada” konserlerinin biletleri Biletix.com’dan veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları’na %50 indirim uygulanır. Kapasite sınırlıdır. 

Pera Müzesi’nden Yeni Bir Konser Serisi Güncel Müziğin Güçlü Kadın Sesleri “Bir Arada”
Suna Ve İnan Kıraç Vakfı İnsan Kaynakları